View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Oct 14, 2019 2:35 pm



This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 
 Coding Problem - M-16 
Author Message
User avatar

Joined: Tue Oct 02, 2007 7:01 pm
Posts: 27
Post Coding Problem - M-16
Problem Fix: New problem occurring

1:It seems the game crashes when the gun is selected in the Build section, how and why does this happen and what do i do to fix it?

2: Sketchy animation, i see like lines for the 3rd frame count even though there isnt one.

3: magazine isnt a magazine....lines again


Mon Oct 15, 2007 11:34 pm
Profile
User avatar

Joined: Sat Jun 30, 2007 4:39 am
Posts: 521
Post Re: Coding Problem - M-16
The Ultimate Modding Tutorial Sticky:

HALP! My sprite looks all weird ingame.. and when I select it, the game crashes! I checked the sprite in a graphics program and it looks fine! WTF?!


Like this?

Image

That is because your sprite is not 8-bit and doesn't match the CC palette. I won't tell you what 8-bit is. If you don't know, Wikipedia it.

Simply decreasing the color depth to 8-bit won't help, you'll only have the colors that the sprite uses. It won't match the CC palette. 1 of 2 requirements. Sure, the mod won't crash now; but your sprite will look like an acid trip.

To get it to match the CC palette, memorize the dimensions of the screwed up sprite. 34 by 12 pixels, for example.

Next, make a copy of palette.bmp (in Base.rte) and open it up in a graphics editing program. Resize the copy of palette to the exact dimensions of your sprite.

Next, copy the screwed up sprite into the palette copy, having it fit perfectly over all of the colors.

Save, and there! You now have a sprite that's 8-bit and has all the CC colors. You'll have to do this for every custom sprite that acts the same way.


Tue Oct 16, 2007 12:04 am
Profile WWW
User avatar

Joined: Tue Oct 02, 2007 7:01 pm
Posts: 27
Post Re: Coding Problem - M-16
Actually they can be seen in the build menu, i just cant use them in the build section (only in game) its when the gun is shooting it turns like that (i have 2 frames already, like the AK) and the Mag all under the correct bit levels.

As to why is still unasnwered


Tue Oct 16, 2007 2:55 am
Profile
REAL AMERICAN HERO
User avatar

Joined: Sat Jan 27, 2007 10:25 pm
Posts: 5655
Post Re: Coding Problem - M-16
MechFox wrote:
Actually they can be seen in the build menu, i just cant use them in the build section (only in game) its when the gun is shooting it turns like that (i have 2 frames already, like the AK) and the Mag all under the correct bit levels.

As to why is still unasnwered


Tell me, did you even try Electroclan's advice before you made this post?


Tue Oct 16, 2007 2:59 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Oct 02, 2007 7:01 pm
Posts: 27
Post Re: Coding Problem - M-16
Yeah i did, i helped with some parts, but i got the rest finished. Much thanks for that and the Mod is up in the Mod section...though the new problem persists, how to make the mods smaller for the 1KB limit upload, oh well, theres always the MediaFire approach


Tue Oct 16, 2007 5:29 pm
Profile

Joined: Tue Oct 16, 2007 3:49 am
Posts: 3
Post Re: Coding Problem - M-16
The 1KB limit is in effect until the server move is complete. Until then you will have to host your mod somewhere else.

See:
http://datarealms.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=8162


Tue Oct 16, 2007 6:03 pm
Profile
Banned
User avatar

Joined: Tue Feb 27, 2007 4:05 pm
Posts: 2527
Post Re: Coding Problem - M-16
Cortex Command engine refuses to display your sprite because it is so mind-bogglingly bad.


Tue Oct 16, 2007 8:14 pm
Profile YIM
User avatar

Joined: Thu Jun 21, 2007 8:37 pm
Posts: 215
Location: Hangar 18, somewhere in finland
Post Re: Coding Problem - M-16
ProjektTHOR wrote:
Cortex Command engine refuses to display your sprite because it is so mind-bogglingly bad.

Why can`t you leave him alone?


Tue Oct 16, 2007 8:16 pm
Profile
Banned
User avatar

Joined: Tue Feb 27, 2007 4:05 pm
Posts: 2527
Post Re: Coding Problem - M-16
Maybe Build 19 will feature support for 256 colors (or perhaps more?!)


Tue Oct 16, 2007 8:53 pm
Profile YIM

Joined: Sun Jun 24, 2007 6:13 am
Posts: 505
Post Re: Coding Problem - M-16
Mushroom head wrote:
ProjektTHOR wrote:
Cortex Command engine refuses to display your sprite because it is so mind-bogglingly bad.

Why can`t you leave him alone?

Why can't you idiots learn to stfu and take things a bit less seriously? That was so obviously a joke it's not even funny.


Tue Oct 16, 2007 11:25 pm
Profile
Banned
User avatar

Joined: Tue Feb 27, 2007 4:05 pm
Posts: 2527
Post Re: Coding Problem - M-16
hey, Pyro. On topic plz kthx <3

Anyway seriously. Whatever is keeping Data from implementing a broader color palette better get fixed --- soon!


Tue Oct 16, 2007 11:26 pm
Profile YIM
User avatar

Joined: Sat Jun 30, 2007 4:39 am
Posts: 521
Post Re: Coding Problem - M-16
This topic is not needed anymore and has long gone sour, for the sake of less flaming and derailing..

Locked.


Tue Oct 16, 2007 11:27 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
[ Time : 0.020s | 17 Queries | GZIP : Off ]