View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Nov 23, 2017 8:27 am



Reply to topic  [ 10 posts ] 
 Cortex command on the PS Vita. 
Author Message

Joined: Sun Aug 01, 2010 9:42 pm
Posts: 4
Reply with quote
Post Cortex command on the PS Vita.
Hello all,

As the title indicates,a PS Vita version could very well be made as the processor is quite strong,it is also being pushed by Sony as an Indies system as well so how about it?it requires all the games it can get so that it could be successful.

Regards,
Chase123.


Thu Jul 25, 2013 9:44 am
Profile
User avatar

Joined: Sun May 30, 2010 5:30 am
Posts: 852
Location: Auckland, NZ
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
I have a 2Gb graphics card, 8Gbs of RAM and a 2Tb hard drive, I can't even run CC at 1x timescale when the ♥♥♥♥ hits the fan, PS Vita would melt.


Thu Jul 25, 2013 12:06 pm
Profile

Joined: Sun Aug 01, 2010 9:42 pm
Posts: 4
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
Surely it can be optimized,I mean think of it,cortex command on the go could be awesome and the controls are there as well.

Surely a console which can handle Uncharted,Killzone and Assassin's creed can also handle Cortex command.


Thu Jul 25, 2013 12:16 pm
Profile
Data Realms Elite
Data Realms Elite
User avatar

Joined: Wed Sep 05, 2007 4:14 am
Posts: 3966
Location: Canadida
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
A console isn't far from a computer, and Cortex Command has a nasty history of selectively running good on certain peoples' computers, even if they have similar setups.

Certainly a console can run AAA games, but can it handle the bull♥♥♥♥ retro pixel terrain, and moronic and useless AI?


Thu Jul 25, 2013 9:58 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun May 30, 2010 5:30 am
Posts: 852
Location: Auckland, NZ
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
https://www.google.co.nz/search?q=ps+vi ... B345%3B200

We're talking about this handheld right? Unless it costs thousands upon thousands of dollars there is no way it will have the performance to run CC.
Ever.


Fri Jul 26, 2013 3:00 am
Profile

Joined: Sun Aug 01, 2010 9:42 pm
Posts: 4
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
Its a 2D game and so it can be easily toned down for the Vita,I think.


Fri Jul 26, 2013 10:00 am
Profile
User avatar

Joined: Sun May 30, 2010 5:30 am
Posts: 852
Location: Auckland, NZ
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
Look, it can't. Not possible. There are just too many simulated objects on the screen for the Vita to deal with.
I looked up the specs, 128Mb VRAM, 521Mb of memory. Computers ten years ago had better specs.

The point being that a ~$1800 NZD computer has issues handling CC, a ~$400 NZD handheld will not be able to cope. At all.

The price of components goes up as they get smaller, just keep that in mind.


Fri Jul 26, 2013 10:17 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Jul 13, 2008 9:57 am
Posts: 4886
Location: some compy
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
For what it's worth rendering CC would be/is a piece of cake, and all the graphics card related specs are completely redundant. Furthermore the amount of graphics memory is also a shoddy measure of how good it is, especially these days.
The CPU is the bottleneck for cortex command, the vita has an "up to" 2ghz arm cortex a9 in it afair (and a quick check on wiki suggests i'm in the clear).
2GHz is enough to run CC if you tone down the simulation quality (I've written a thread on how to do this, search "cortex command lag less") and ensure you're not being too ambitious with the number of objects, level size, script compexity etc - but the game would have to be ported to the ARM architecture, as it's currently only available for x86.

I dont think DRL has the means or the interest in porting CC to ARM - especially as ARM CPUs are largely low power, targetting mobile. I have no idea if the libraries CC uses target arm as well or whether replacement libraries and new bindings to those libraries would have to be made. If so, the porting effort would take longer and be more expensive.

Long story short it wont happen - partly due to CC's CPU complexity, and partly due to the requirement for porting.


Fri Jul 26, 2013 10:53 am
Profile WWW

Joined: Sun Aug 01, 2010 9:42 pm
Posts: 4
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
Oh well it would have been cool.


Fri Jul 26, 2013 12:35 pm
Profile
Data Realms Elite
Data Realms Elite
User avatar

Joined: Wed Sep 05, 2007 4:14 am
Posts: 3966
Location: Canadida
Reply with quote
Post Re: Cortex command on the PS Vita.
Well, we have Jackass and Reality TV for that.


Sat Jul 27, 2013 12:31 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
[ Time : 0.032s | 18 Queries | GZIP : Off ]