View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Jan 22, 2020 3:53 am



Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 The Game RUNS But... 
Author Message

Joined: Mon Jun 18, 2012 3:11 am
Posts: 6
Reply with quote
Post The Game RUNS But...
I can run the game and play it but no animations actually happen. It only updates the visuals when I click on the top bar above the window (googled it, its called the title bar I think). The animations work if I hold my mouse button down while hovering over it but as soon as I stop clicking, nope no more animations. Why is this happening and how do I fix it.

Oh and I can hear sound just fine, in fact its mocking me right now, the bastard.

EDIT: MADE A VIDEO OF THE PROBLEM

http://www.youtube.com/watch?v=D_g4atZV ... e=youtu.be


Last edited by Manthing on Wed Jun 27, 2012 1:38 am, edited 1 time in total.



Mon Jun 18, 2012 3:20 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Apr 01, 2008 4:49 pm
Posts: 1966
Location: The Netherlands
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
What resolution are you using? Does the game work when running it in 640x480?
You can edit this manually in base.rte\settings.ini;
Code:
   ResolutionX = 640
   ResolutionY = 480


Mon Jun 18, 2012 8:20 am
Profile

Joined: Mon Jun 18, 2012 3:11 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
I'm using the default resolution, and changing it doesn't seem to make a difference.

EDIT: And to be more specific, it still runs the animations when I click off of the title bar it just doesn't update them if I'm not clicked on it.


Mon Jun 18, 2012 11:05 pm
Profile
Data Realms Elite
Data Realms Elite
User avatar

Joined: Tue May 25, 2010 8:27 pm
Posts: 4521
Location: Constant motion
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
What operating system are you using, and where is CC installed?


Mon Jun 18, 2012 11:28 pm
Profile

Joined: Mon Jun 18, 2012 3:11 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Windows 7, and C:\program files\Data Realms


Mon Jun 18, 2012 11:39 pm
Profile

Joined: Fri Jun 01, 2012 10:59 pm
Posts: 103
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Manthing wrote:
[...]C:\program files\Data Realms

Then there's your problem. ;)


Tue Jun 19, 2012 8:50 am
Profile

Joined: Tue Jun 19, 2012 10:34 am
Posts: 3
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Quote:
I can run the game and play it but no animations actually happen. It only updates the visuals when I click on the top bar above the window (googled it, its called the title bar I think). The animations work if I hold my mouse button down while hovering over it but as soon as I stop clicking, nope no more animations. Why is this happening and how do I fix it.

Oh and I can hear sound just fine, in fact its mocking me right now, the bastard.


Exact same problem here. Tried reinstalling, running from desktop, no luck.

The worst part is that it ran perfectly fine last night. The only thing that changed since then was switching the resolution of my screen, but I did a clean reinstall - shouldn't be an issue, right?


Tue Jun 19, 2012 10:45 am
Profile
Data Realms Elite
Data Realms Elite
User avatar

Joined: Tue May 25, 2010 8:27 pm
Posts: 4521
Location: Constant motion
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Move your entire Cortex Command folder into another place such as the desktop or My Documents, and change the shortcuts accordingly.


Tue Jun 19, 2012 2:20 pm
Profile

Joined: Tue Jun 19, 2012 10:34 am
Posts: 3
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Quote:
Move your entire Cortex Command folder into another place such as the desktop or My Documents, and change the shortcuts accordingly.


Why does everyone just assume it's that simple? Of course I read this forum already! It originally ran fine from Program Files, but I installed to desktop anyway just to check - no luck.

Anyway, to be clear, I was originally running it on a second monitor - it worked great. When I unplugged my second monitor it didn't work at all. The animations weren't working (except when clicking the Title Bar), and full screen was just blank.

I've since plugged my second monitor back in, however, and now it's working again!

No idea what that's all about (not a techie) but I hope there's something that can be learned...


Tue Jun 19, 2012 6:50 pm
Profile
Data Realms Elite
Data Realms Elite
User avatar

Joined: Fri Jul 03, 2009 11:05 am
Posts: 3878
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Everyone assumed it was something simple because most of the time it is.


Tue Jun 19, 2012 8:55 pm
Profile
Data Realms Elite
Data Realms Elite
User avatar

Joined: Tue May 25, 2010 8:27 pm
Posts: 4521
Location: Constant motion
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Well done for reading the forum anyway, that really is a very common issue and you may have had problems with it anyway. I'll make a mental note of that bug so I can address people with display issues similar to yours accordingly.


Tue Jun 19, 2012 10:53 pm
Profile

Joined: Tue Jun 19, 2012 10:34 am
Posts: 3
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Further update: Running smoothly now, even on just the single monitor.

I fixed by unplugging the second monitor and then REBOOTING the computer to "fix" the display settings. I then uninstalled CC and reinstalled so it would use the display settings of just the single monitor setup.

Success!

I suspect I'll have to do the same thing when I switch back to my double display setup, but it's easy enough. It simply exposes a weakness in the program's ability to adapt to changes in display settings - totally acceptable in Beta of course.

Thanks for the help Roast Veg et al.


Thu Jun 21, 2012 7:02 am
Profile

Joined: Mon Jun 18, 2012 3:11 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Uhhhh so did I just get hijacked? Because ME THE THREAD MAKER still has problems.


Sun Jun 24, 2012 7:58 pm
Profile
Data Realms Elite
Data Realms Elite
User avatar

Joined: Fri Jul 03, 2009 11:05 am
Posts: 3878
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Malamo999 wrote:
Manthing wrote:
[...]C:\program files\Data Realms

Then there's your problem. ;)


Sun Jun 24, 2012 11:13 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 19, 2010 7:21 pm
Posts: 35
Location: Tutorial Mission
Reply with quote
Post Re: The Game RUNS But...
Ever try running as administrator?

Back in '23 that's all it took for me.

:I


Mon Jun 25, 2012 5:18 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
[ Time : 0.026s | 13 Queries | GZIP : Off ]