View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Jun 18, 2018 2:45 pm



Reply to topic  [ 6 posts ] 
 Cannot set Monitor res 1366X768 - reverts to VGA640X480 
Author Message

Joined: Mon Oct 01, 2012 12:42 pm
Posts: 1
Reply with quote
Post Cannot set Monitor res 1366X768 - reverts to VGA640X480
I set my laptop res to 1366X768 from the game menu, then do a restart, a popup on game restart it says video card does not support the res, and the game reverts to vga640x480, whats the matter with this game?

i have tons of games installed and video card is working correctly


Mon Oct 01, 2012 12:48 pm
Profile

Joined: Mon Oct 01, 2012 9:42 pm
Posts: 1
Reply with quote
Post Re: Cannot set Monitor res 1366X768 - reverts to VGA640X480
having exactly the same problem, very annoying!


Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Profile

Joined: Wed Oct 03, 2012 7:49 am
Posts: 2
Reply with quote
Post Re: Cannot set Monitor res 1366X768 - reverts to VGA640X480
From what I've seen this is due to Nvidia Optimus. I'm trying to find out whether the devs plan to fix it or not.


Wed Oct 03, 2012 7:54 am
Profile

Joined: Sat Oct 06, 2012 8:39 pm
Posts: 1
Reply with quote
Post Re: Cannot set Monitor res 1366X768 - reverts to VGA640X480
just bought the game and it doesn't work. Great. Where can I return the game?


Sat Oct 06, 2012 8:41 pm
Profile

Joined: Sun Jun 03, 2012 8:31 pm
Posts: 19
Reply with quote
Post Re: Cannot set Monitor res 1366X768 - reverts to VGA640X480
Is it windowed mode or fullscreen? If it's windowed, it's because the game window with borders would be too big to fit the monitor, which is pretty annoying.

Set it to a lower resolution, Alt+Enter to fullscreen, then change it to the one you want.


Sun Oct 07, 2012 12:39 am
Profile

Joined: Sat Oct 13, 2012 2:32 pm
Posts: 4
Reply with quote
Post Re: Cannot set Monitor res 1366X768 - reverts to VGA640X480
I Found One Way Is To Go To [Cortex Command/Base.rte/Settings And Set It To This:
Code:
Settings
   ResolutionX = 1355
   ResolutionY = 600
   TrueColorMode = 1
   PaletteFile = ContentFile
      FilePath = Base.rte/palette.bmp
   Fullscreen = 0
   NxWindowed = 1
   NxFullscreen = 1

That's Just My One. Don't Touch PaletteFile Or Filepath.
But, Set it To What i have here, with ResX And ResY To What you Want, And It Shouldn't Revert
Anyway, Good Luck.


Sat Oct 13, 2012 9:13 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
[ Time : 0.019s | 13 Queries | GZIP : Off ]