View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Jun 24, 2019 10:10 am



Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 stuff I made so far 
Author Message

Joined: Wed May 30, 2007 6:37 pm
Posts: 50
Location: capdenac (12) & Roubaix (59) - FRANCE
Reply with quote
Post stuff I made so far
Hi there ! I'm playing CC for about a month, and I started making some "objects" for maps about a week ago. here's a treat.

Image

Image

It seems that no-one mentioned it, or I missed a topic, but what type of color selection you use when you export yout BMP ? system values or local/global color selection ?

also, do you always enter the X and y positions of the oblects in the map's .ini or is there some tricks out there ?

I saw the material contours are bitmaps in V14, so no problem with that 8)

edit: here's a test build of my first map:
http://masterjed.free.fr/maps/Cortex%20Command/kap2.rte.rar


Last edited by D-meat on Sat Jun 16, 2007 6:45 pm, edited 1 time in total.



Fri Jun 15, 2007 11:19 pm
Profile
User avatar

Joined: Wed May 02, 2007 10:27 pm
Posts: 514
Location: Eating ice cream at Graeter's
Reply with quote
Post 
:o Those are nice, very well shaded, plus its good to see something different from the standard base layout and colors.

10/10


Fri Jun 15, 2007 11:31 pm
Profile

Joined: Mon Dec 04, 2006 3:34 am
Posts: 2378
Reply with quote
Post 
But it is most likely not in the pallete.


Fri Jun 15, 2007 11:51 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Mar 18, 2007 12:31 am
Posts: 218
Location: Somewhere over the Rainbow.
Reply with quote
Post 
Definatly not in the pallette.
But they rock.


Sat Jun 16, 2007 12:00 am
Profile WWW
User avatar

Joined: Tue Apr 10, 2007 10:32 pm
Posts: 830
Reply with quote
Post 
Hey, you guys would be surprised, it actually works nicely with the palette. I actually had to zoom in to tell which was which on the first one! :lol:

The second one isn't as good with the palette, but still, it works pretty well too.


Sat Jun 16, 2007 1:54 am
Profile

Joined: Wed May 30, 2007 6:37 pm
Posts: 50
Location: capdenac (12) & Roubaix (59) - FRANCE
Reply with quote
Post 
I'm glad you like it :D
I still got to add a few things to the rocket silo

uh... can I have more informaton avout this palette you're talking about ? :???:


Sat Jun 16, 2007 10:34 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Mar 18, 2007 5:35 am
Posts: 3778
Location: Largo, Florida
Reply with quote
Post 
THOSE THINGS ARE AMAZING!


Sat Jun 16, 2007 10:36 am
Profile WWW
User avatar

Joined: Wed Mar 28, 2007 9:02 pm
Posts: 1639
Location: Somewhere. Nowhere.
Reply with quote
Post 
Whoa. Perdy.


Sat Jun 16, 2007 10:40 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Mar 18, 2007 5:35 am
Posts: 3778
Location: Largo, Florida
Reply with quote
Post 
That's phenomenal art there...someone has to make this stuff into a scene=]


Sat Jun 16, 2007 10:42 am
Profile WWW

Joined: Wed May 30, 2007 6:37 pm
Posts: 50
Location: capdenac (12) & Roubaix (59) - FRANCE
Reply with quote
Post 
hehe, I plan on it, but some tips or advice for the CC map making noob I am would be useful :grin:


Sat Jun 16, 2007 10:46 am
Profile
User avatar

Joined: Mon Dec 04, 2006 3:50 am
Posts: 93
Location: pinned under a wrinkle in time.
Reply with quote
Post 
The palette for CC is a set of 256 colors that the games uses. If your pictures contain any colors that aren't a color on the palette, CC will seriously muck up your colors. I mean REALLY mess them up. If you need help converting your pictures to the palette, try running a search of the forums. I think there's a sticky about it somewhere.

Now, if I could only figure out How on Earth you made those pictures...


Sat Jun 16, 2007 10:55 am
Profile WWW

Joined: Wed May 30, 2007 6:37 pm
Posts: 50
Location: capdenac (12) & Roubaix (59) - FRANCE
Reply with quote
Post 
yay, I found the topic with the palette file. done exporting into bmp :D

how I did those ? well, I guess it's the mighty photoshop who helped me a lot :D


Sat Jun 16, 2007 11:11 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Mar 18, 2007 5:35 am
Posts: 3778
Location: Largo, Florida
Reply with quote
Post 
Well repost them once they've been converted I wanna see how they'll look then.


Sat Jun 16, 2007 11:13 am
Profile WWW

Joined: Wed May 30, 2007 6:37 pm
Posts: 50
Location: capdenac (12) & Roubaix (59) - FRANCE
Reply with quote
Post 
okay, I added the addterrainobject in the scenes.ini of my new map's folder, along with object folder with my stuff. but when I test the map, I get this:

Image

help ? :-(


Sat Jun 16, 2007 12:04 pm
Profile

Joined: Fri Mar 16, 2007 1:28 pm
Posts: 328
Location: Finland
Reply with quote
Post 
that means, that your terrain object mat has a material that doesnt exist... try looking up to the materials.ini


Sat Jun 16, 2007 12:15 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
[ Time : 0.018s | 13 Queries | GZIP : Off ]